SieMatic presenteert de nieuwste keukentrends 2022 tijdens de Milano Design Week.

Een nieuwe weelde. Een nieuwe eenvoud. Een nieuwe wereld.

 

Tegelijkertijd met de belangrijkste internationale designbeurs Salone del Mobile / Eurocucina 2022 in Milaan heeft SieMatic keukenspecialisten, journalisten en interieurdesignliefhebbers van over de hele wereld uitgenodigd in de SieMatic Monte Santo-showroom – voor een spannende trip naar een nieuwe stijlwereld SieMatic MONDIAL en de presentatie van de nieuwste keukentrends.

Luxe keukentrends 2022


In de veranderende wereld van luxe heeft SieMatic een eigentijds luxe keukenconcept ontwikkelt dat u de mogelijkheid biedt om u uit te drukken met de grootst mogelijke mate van individualiteit. De nieuwe lifestyle MONDIAL, geïnspireerd door de interieurtrends HOTEL CHIC en CURVE APPEAL, combineert de eenvoud van geometrische vormen met de weelde van expressieve materialen tot een ervaring die alle zintuigen tegelijk aanspreekt. Het fascinerende samenspel van materiaal, vorm en kleur geeft de keuken een verbluffende presentie en laat hem tegelijkertijd opgaan in de omringende binnenhuisarchitectuur.

 

“Keukens zijn tegenwoordig meer dan het hart van een appartement of huis, ze zijn een uitdrukking van de eigen persoonlijkheid. Met de lifestyles PURE, URBAN en CLASSIC biedt SieMatic al individuele oplossingen om aan de verschillende voorkeuren van onze klanten te voldoen. Nu heeft zich wereldwijd een nieuwe architectuurstijl ontwikkeld die minimalistisch en mondain is, en weelderig maar niet traditioneel. Geheel volgens het principe dat de klant centraal staat, grijpt SieMatic deze ontwikkeling aan om de lifestyle MONDIAL te creëren en zo tegemoet te komen aan de wensen en eisen van onze wereldwijde cliëntèle.”
Daniel Griehl, CEO SieMatic

KEUKENTRENDS 2022: indrukwekkende volumes, minimalistische vormen en expressieve materialen

Met hun expressieve materiaal-en kleurcomposities, zien deze karakteristieke keukenelementen er zowel minimalistisch als huiselijk uitnodigend uit. De geometrische basisvormen hebben een mooie balans gevonden met de verfijnde details en massieve, dominante elementen. De gladde, opvallende kalksteen Grigio Carnico van het kookeiland en de royale lambrisering benadrukken de bijzondere geometrie van de nieuwe frontlijsten in gevlekt Oak Travertin.

Centraal staat het kookeiland van StoneDesign, dat aan vier kanten wordt omhuld door 30 mm dik natuursteen. Asymmetrisch uitkragend rust op het eiland een ronde bartafel. Een steunvoet en een 70 mm dikke onderconstructie van gestreept Oak Travertin dragen een 12 mm dikke steun van de kwartsiet White Fantasy.

Het 80 mm dikke werkblad van het spoelblok, de bekleding van de nis en het nieuwe 140 mm dikke schap in hetzelfde kwartsiet zorgen voor een opvallend contrast met het donkere kalksteen.

Kamerhoge kasten links en rechts van de onderkasten zorgen voor een fris accent met hun frisse grijs-violette kleur – een van de 1950 kleuren van het SieMatic Individual Color System – en bieden veel opbergruimte zonder de ruimte te overheersen.

De nieuwe SLX-vitrine met reliëfglas en matzwarte glaslijsten, die centraal is geplaatst, accentueert de lengte-as. De in de vitrine opgehangen uitschuifkubussen hebben dezelfde matzwarte kleur.

De keuken ziet er in zijn geheel met zijn fraaie materialen, tinten en contrasten niet alleen fris en hedendaags uit, hij speelt ook – typisch SieMatic MONDIAL – met de verhoudingen en, in de vorm van diepteverschillen, met het verschuiven van volumes.
 

DE NIEUWSTE KEUKENTRENDS 2022:
pastelkleuren, ronde vormen en transparantie.

 

Kenmerkend voor de SieMatic MONDIAL is de minimalistische uitstraling: deze keukentrend vindt de balans tussen ranke en monumentale elementen, en expressieve en natuurlijke materialen.

Het volumineuze kookeiland biedt veel ruimte. Aan de ene kant staan transparante vitrines voor uw mooiste decoratie en servies, aan de andere kant de kookplaat, spoelbak, vaatwasser en ruime opbergmogelijkheden voor kookgerei. De beide kopse kanten van het ruim 4 meter lange, optisch naadloze werkblad hangen ruim over, de een rechthoekig, de ander halfrond. Perfecte plekken om op een barkruk aan te schuiven. De sandwichbouw in massieve dikte combineert de onderconstructie van matzwart Oak met het 12 mm dikke kwartsiet Negresco.

De onderkasten, achterwanden van de vitrines en hoge kasten zijn gelakt in blauwgrijs met antivingerafdruk-print – een van de 1950 SieMatic-kleuren. Tussen de buitenste hoge kasten in zijdemat blauwgrijs met dimbare ledstrip in de gelijk gekleurde SLX-grepen komt het matzwarte Oak van het werkblad terug in de middelste hoge kast. Geïntegreerd in de rij hoge kasten bevindt zich een glazen sculptuur waarvan het ledlicht op elke sfeer aangepast kan worden.
 

SieMatic MONDIAL wordt verwacht in de showrooms tegen eind 2022.

 

Op zoek naar nog meer keukeninspiratie?

Maak nu een afspraak voor de Grand Tour in onze Flagship Store van Amsterdam!