Het bezoek van het SieMatic salesteam aan Eurocucina 2022 in Milaan

Op maandagochtend 6 juni 2022, rond 7 uur, begon het Nederlandse SieMatic salesteam aan een indrukwekkende reis richting Milaan. Samen met keukenspecialisten, journalisten en liefhebbers van interieurdesign, bezochten de teamleden de SieMatic Monte Santo showroom voor de onthulling van de nieuwe stijlwereld. Deze reis naar de nieuwe SieMatic lifestyle-onthulling verliep in combinatie met een bezoek aan de Eurocucina 2022 beurs in Milaan.

 

Na een paar dagen trendwatching en fijne gesprekken met internationale vertegenwoordigers, dealers en partners van SieMatic, deelt het team hun indrukken. Ontdek het reisverslag, de reacties van de SieMatic-dealers en krijg een sneakpeek van de nieuwe lifestyle Mondial.

 

De roadtrip naar Milaan, een geweldige ervaring

Op 6 juni stapte het SieMatic salesteam in de auto voor hun roadtrip richting Milaan. Ze toerden onder andere langs Keulen, Frankfurt en Stuttgart, om hierna via Zwitserland het land van bestemming in te rijden: Italië.

 

Zwitserland was het hoogtepunt van de lange autorit. De eerste indrukwekkende etappe was de Gotthardtunnel, waarna ze in een prachtig berglandschap terechtkwamen. ​​De pittoreske landschappen lieten een diepe indruk achter op het team. Larissa schaafde onderweg haar fotografieskills bij en maakte tal van foto’s en video’s. ‘Het was fantastisch!’ laat ze weten, en vooral de sneeuw op de bergtoppen vond ze prachtig om te zien. De sfeer was gezet, en de teambuildingtrip naar Italië beloofde veel goeds voor de dagen die nog volgden.

 

Rond 8 uur ‘s avonds kwam de SieMatic-familie bij de Airbnb aan en was het tijd om samen na te genieten van de gezellige reis en zich in een gezellig restaurant voor te bereiden op de Eurocucina 2022. Het feit dat de Airbnb zich op een prachtig plekje bevond, op ongeveer een uur van Milaan, is een niet onbelangrijk detail. Zo’n mooie omgeving helpt de creativiteit vrij te laten vloeien, geeft energie én is ook nog eens gunstig voor de teamspirit. En laten we eerlijk zijn, het hardwerkende team verdiende het dubbel en dwars om een paar dagen te genieten op deze mooie plek in Italië. Rainier heeft namelijk zelfs in de auto nog zitten werken, dat noemen we passie voor het vak!

Een spannende dag bij de SieMatic Monte Santo showroom en het bezoek van de dealers

De introductie van lifestyle Mondial

Om op tijd te zijn voor de persconferentie over de nieuwe lifestyle Mondial, stond het team dinsdagochtend 7 juni extra vroeg op. Dit belangrijke moment wilden ze natuurlijk niet missen. Net na de persconferentie hebben ze een persoonlijke tour van de showroom gekregen van André Backemeier, de creative director van SieMatic.

Het bezoek van de dealers

Een belangrijk onderdeel van dit hele evenement in het prachtige Milaan was natuurlijk het bezoek van de verschillende dealers aan de showroom. De enthousiaste reacties gaven het team energie en extra veel vertrouwen in het nieuwe concept. SieMatic wil dat klanten verliefd worden op de Mondial keukens, en er dagelijks veel mooie momenten in beleven. Daar doen ze het voor. En aan de reacties van de dealers te horen, gaat dit zeker lukken.

 

De nieuwe lifestyle Mondial is zeer goed ontvangen, en SieMatic heeft opnieuw laten zien een echte innovator te zijn als het gaat om luxe en onderscheidende keukens. Zo vertelden verschillende dealers die de Eurocucina 2022 beurs inmiddels bezochten dat SieMatic op innovatief vlak uniek blijft.

 

Rainier heeft tijdens de roadtrip een nieuw spreekwoord bedacht: ‘Je weet niet wat je ziet, omdat je het nog nooit gezien hebt’. Een hele goede samenvatting van de reactie van de klanten en van de teamleden zelf. Het is al bijna 10 jaar geleden sinds de introductie van de eerste drie lifestyles: Pure, Classic en Urban. De vierde lifestyle, Mondial, moet dus even op iedereen inwerken, maar maakt vanaf de eerste blik op de keukens al veel indruk. Deze lifestyle heeft een andere doelgroep, stijl, nieuwe kleuren en geeft ook een ander gevoel en een compleet nieuwe sfeer.

 

Klanten die al langer met SieMatic werken, zoals de Mandemakers groep, waren onder de indruk en zagen meteen wat er zo uniek is aan de nieuwe lifestyle: ‘Chic hoor, echt heel mooi en vernieuwend’ en ‘Dit is nu écht individueel’. Het zijn slechts een paar opmerkingen van teamleden van de Mandemakers groep tijdens hun bezoek aan de showroom. Over de ronde tafel die op het werkblad leunt werd gezegd ‘Heel apart! Dit gaat echt goed werken’. Ook het nieuwe donkere werkblad met ronde afwerking maakte duidelijk indruk: ‘Wat een prachtig werkblad zeg!’. Ben Mandemakers concludeerde: ‘Het onderscheid van SieMatic wordt zo echt duidelijk.’

 

Ook Jan-Jaap van der Neut van Intermat was duidelijk onder de indruk van de innovatieve nieuwe lifestyle Mondial: ‘Echt prachtig allemaal! Dit is wat SieMatic bijzonder maakt en waarom ik zo graag met SieMatic werk’.

 

De vertegenwoordigers van Tolhoek keukens, Hanssen Interior Design en van SieMatic in het Alexandrium waren ook zeer te spreken over de nieuwe vormen, kleuren, materialen en contrasten.

 

Naast dealers waren er verschillende journalisten aanwezig tijdens het evenement, waaronder Tatjana van Elle magazine / Harper’s Bazaar. Zij verblijdde het team met uitspraken als: ‘Te gek! Die glazen kast ziet er waanzinnig uit.’ en ‘Dit is echt voor de Cosmopolieten. Sluit goed aan op de mode van nu: veel contrasten.’

De launch party van de nieuwe SieMatic Lifestyle Mondial

Op het feest voor de lancering van lifestyle Mondial waren ruim 300 mensen aanwezig, uit alle hoeken van de wereld. Hierdoor was het al snel erg gezellig, ook al was het team wat zenuwachtig voor het officiële moment van de dag: de toespraken van CEO Daniel Griehl en André Backemeier (Creative Director) waar de aanwezigen veel interesse voor toonden.

 

Na de toespraken was het tijd om iedereen te leren kennen. Het unieke van de SieMatic launch party is het internationale aspect. Zo kun je zomaar in een gesprek rollen met de vertegenwoordiger van SieMatic uit Vietnam, die je vertelt dat hij niet alleen een showroom heeft, maar ook een succesvol restaurant om zijn klanten te ontvangen. Een paar minuten later legt iemand uit dat hij bezig is zijn tweede showroom in Qatar te openen, die twee keer zo groot is als de eerste, in een nieuw modern design district. Zo blijkt telkens maar weer hoe internationaal en groot de SieMatic-familie is.

 

Het was heel speciaal om iedereen te ontmoeten en om dit evenement mee te maken. Er heerste dan ook echt een gevoel van samenzijn en ‘familie’, dat de teamspirit ten goede kwam.

 

Na 2,5 jaar coronapandemie hangt er ook een sfeer van opluchting tijdens het feest. Men kan eindelijk weer collega’s van alle werelddelen zien en het sociale aspect van hun werk bij SieMatic versterken. Het bespreken van de nieuwe SieMatic lifestyle, hun plaatselijke showroom en wat de klanten in hun land als wensen en gewoonten hebben, kreeg hierdoor een hele nieuwe dimensie. De SieMatic Family is weer samen!

De nieuwe lifestyle SieMatic Mondial - een sneakpreview

De Mondial keukens kennen geen groter contrast als het gaat om kleuren en vormgeving. Er zijn dan ook veel onverwachte wendingen in het design en het ontwerp van de keukenstijl. Rondingen gecombineerd met kubistische vormen en geribbeld glas geven de keuken een unieke en zeer persoonlijke stijl, die wordt geaccentueerd door expressieve materialen.

 

Een aantal woorden die de SieMatic lifestyle Mondial omschrijven zijn: werelds, luxe, handcrafted en vorm.

Contrast en balans

Het rechthoekige keukeneiland is niet meer weg te denken uit moderne leefkeukens, maar bij lifestyle Mondial wordt deze bijvoorbeeld gecombineerd met een ronde of ovale tafel. Dit is slechts een van de contrasten die in deze lifestyle naar boven komen. Zo wordt er ook gebruikgemaakt van een unieke balans tussen verschillende kleuren en materialen.

 

Een ander uniek onderdeel van Mondial is het werkblad dat van een rechthoekige vorm overloopt in een zachte, stijlvolle ronding. Ook hiermee speelt SieMatic in op de contrasten tussen architectonische vormen. Uiteraard zijn de natuurlijke en expressieve materialen van het kookeiland te combineren met de transparantie van de SLX-vitrines en hun gedetailleerde afwerking voor een zachte balans.

 

Als we het over contrast en balans hebben, mogen de kleuren niet ontbreken. Lifestyle Mondial creëert een rustgevende harmonie tussen lichte en donkere kleuren, die perfect opgaan in de omringende architectuur.

De details

Uiteindelijk draait alles om details en expressieve materialen. Dit wordt onder andere belichaamd door de minimalistische oversteek tussen het werkblad en het houten frame van de tafel. Ook de onderzijde van het tafelblad is in detail afgewerkt voor een uitermate luxe en aantrekkelijke look.

 

Deze details vinden we overal terug, zo ook in de deuren. Bij lifestyle Mondial hoort een nieuwe deurvorm. Deze is niet modern, niet klassiek, maar iets unieks: ‘Je weet niet wat je ziet, omdat je het nog nooit gezien hebt’, zoals Rainier zegt. De vorm van de deur is architectuur-gedreven en geïnspireerd door David Chipperfield, net zoals de SLX-vitrines. De deuren hebben een unieke vorm die in verstek van buiten naar binnen loopt, met als blikvanger een sublieme handgreep met architectonische vormgeving en een zeer fijne touch voor een verbluffend gebruikscomfort.

Het bezoek aan Eurocucina 2022 in Milaan

Voor een merk als SieMatic is trendwatching een cruciaal onderdeel van de professie. Hierdoor had de reis naar Milaan twee doelen: de presentatie van de SieMatic lifestyle Mondial bijwonen, en het bezoek aan Eurocucina 2022 om de laatste keukentrends te ontdekken.

Een ingetogen design

Als het gaat om de keukentrends van 2022, vielen er een aantal dingen op. Het gebruik van kleur, en dan vooral van ingetogen kleuren. Bij de Eurocucina is het altijd indrukwekkend om de ingetogen sfeer van het Italiaanse design te zien. De mooie vormgeving en de kwalitatieve materialen die worden gebruikt, laten een blijvende indruk achter. Een tijdloos en elegant concept is natuurlijk waar SieMatic naar streeft, en dan vooral met de nieuwe lifestyle Mondial. En na het bezoek aan de beurs heeft het Nederlandse team van SieMatic nog meer de overtuiging dat dit de nieuwe tijdloze trend is. Daarom streeft SieMatic ernaar het concept van door Italiaans design geïnspireerde keukens verder te ontwikkelen.

 

Volgens Bart slaat SieMatic de brug tussen de Duitse kwalitatieve manufacturing en het Italiaanse design. De emotionele kracht van materialen zoals natuursteen en gedetailleerd fineer komt bij SieMatic heel mooi tot zijn recht.

 

Één van de highlights van de beurs was een prachtige presentatie van het merk Moooi over hun sfeervolle verlichting die perfect bij de lifestyle Mondial aansluit.

Het kookeiland blijft in 2022 centraal staan

Het kookeiland, of het leefeiland, is niet meer weg te denken uit de moderne luxe keuken. Bij het ontwerpen is ‘waar ga ik zitten in de keuken?’ één van de belangrijke vragen. Het antwoord bestaat uit tal van prachtige designopties, zoals vrijstaande tafels in verschillende vormen verbonden met het eiland waardoor er een nieuwe manier van leven en genieten in de keuken ontstaat.

 

Larissa was onder de indruk van alle open vormen, het kleurgebruik en dan vooral de groene tinten. Deze zien we dan waarschijnlijk ook steeds vaker terug in andere delen van het huis.

Vormen en texturen

Geometrische vormen en texturen behoren ongetwijfeld tot de keukentrends van 2022. Deze zien we ook terug in de communicatie van andere grote merken uit de designwereld. Het lijkt er dus op dat alle grote namen richting het conceptueel design gaan, met veel combinaties van geometrische vormen met rijke en expressieve materialen. Op de beurs kwam het team veel prachtige materialen tegen die een verhaal vertellen, en die elk een stukje persoonlijkheid toevoegen aan de keukens. Dit is een trend die in de loop van de komende jaren wordt ontwikkeld, niet alleen in de keukenwereld maar ook door fabrikanten van designmeubels en accessoires. Hierdoor krijgen deze architectonische vormen, contrasten en het balans tussen de verschillende materialen en kleuren overal in huis een plaats.

Een bron van inspiratie

De bedoeling van de gezamenlijke reis naar Milaan was niet alleen het samenkomen na een lange periode van corona, maar ook het inspiratie opdoen dankzij de SieMatic noviteiten en de ontwikkeling van de wereldwijde designbranche.

SieMatic blijft zich onderscheiden in de wereld van luxe keukens

De SLX, het greeploze keukenconcept van SieMatic, blijft een uniek product dat bij geen enkel ander merk tijdens de Eurocucina 2022 aanwezig was. Hiermee blijft SieMatic zich onderscheiden. Uiteraard is het hele team erg trots op deze mooie prestatie, en is het voor iedereen een motivatie om nieuwe innovatieve concepten op de markt te brengen om de consument almaar te verrassen.

 

Eenmaal terug in Nederland bruiste het team van de energie, de inspiratie en de nieuwe ideeën. Kortom, het was een zeer succesvolle roadtrip, zowel vanuit een business als een relationeel oogpunt.