EXPOSITIE WOMEN ARTISTS


Kunst in SieMatic aan het Vondelpark


Vanaf zaterdag 30 Mei is in SieMatic aan het Vondelpark het werk te bewonderen van maar liefst drie getalenteerde vrouwelijke kunstenaars: Jos Out, Erlinde Boersma en Daniëlle van Herk. De toegang is zoals gebruikelijk gratis.


Het is inmiddels bijna een traditie te noemen. De stijlkamers van SieMatic nemen regelmatig een dubbelfunctie op zich en tonen dan naast complete interieurs ook kunst van hetzelfde topniveau. Al sinds de opening van SieMatic aan het Vondelpark in 2014 is deze combinatie succesvol gebleken.


Maar waar er in het verleden één kunstenaar in de spotlights werd gezet, zijn dat er dit keer maar liefst drie: Jos Out, Erlinde Boersma en Daniëlle van Herk. Drie vrouwen die hun talent hebben aangewend om verbluffende kunstwerken te maken op hun eigen terrein: respectievelijk beeldhouwen, mixed media en schilderkunst. De expositie is tot en met augustus te zien.


Beeldhouwer Jos Out verbeeldt het concept van polariteit in zachtheid van het beeld en hardheid van de materialen. ‘Er is geen dag zonder nacht, of zwart zonder wit. Er is geen situatie in het leven waarin je geen twee tegengestelden kunt benoemen,’ licht ze toe. Out is winnaar van de Prix d’Honneur du Salon’ Carrousel du Louvre 2011.


Mixed media-kunstenaar Erlinde Boersma heeft de menselijke figuur als focus. ‘Schilderkunst en fotografie zijn in mijn werk onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Ik zoek voortdurend naar de juiste combinatie tussen deze twee media om de kijker binnen te halen en zich te laten verliezen in het beeld.’


Kunstschilder Daniëlle van Herk werkte als interieurontwerpster voordat ze de sprong naar het kunstenaarschap waagde. ‘Creativiteit is altijd een rode draad geweest in mijn leven. Het proces van het maken van een schilderij is magisch. Als een onverbiddelijke dagdromer probeer ik kunst te maken die je dag opvrolijkt.’


SieMatic aan het Vondelpark nodigt belangstellenden van harte uit om de kunstwerken te komen bewonderen. U bent welkom in de SieMatic Flagship Store om te genieten van het werk van de Women Artists, het stijlvolle design van SieMatic en het chique Amsterdamse herenhuis waarin dit allemaal verzameld is.