De Interior Jewels van Pleunie Buyink 
bij SieMatic aan het Vondelpark


De SieMatic Flagship Store, aan het Amsterdamse Vondelpark, is een bron van inspiratie op alle fronten. Er zijn niet alleen designkeukens te zien, maar ook complete interieurs. En kunst komt er eveneens ruim aan bod. Vanaf  25 augustus wordt het werk van de internationaal bekende kunstenaar Pleunie Buyink geëxposeerd.

De locatie van de SieMatic Flagship Store is uniek: aan de voorkant uitkijkend op het bruisende Museumkwartier, aan de achterkant zicht op het altijd levendige Vondelpark. Het pand is al even bijzonder: een negentiende-eeuws herenhuis met verschillende stijlkamers verdeeld over drie etages. Hier wordt het keukenprogramma van SieMatic gepresenteerd op basis van de SieMatic-lifestyles Pure, Urban en Classic.

Hier in Amsterdam is een compleet nieuwe presentatie van exclusieve designkeukens te zien. Eén die direct aansluit op de moderne manier van leven, door compleet ingerichte ruimtes te tonen. Niet alleen design, ook kunst komt hier uitstekend tot zijn recht. Kunstenaars weten daardoor de weg naar het Vondelpark feilloos te vinden, en SieMatic biedt hen graag een podium. In de afgelopen jaren exposeerden mensen als Kim Feenstra, Jef Bogman, Noor Huige, Jeroen Snijders, Lieske Stieger-Brouwers en Anne van Borselen er hun werk.

Vanaf 25 augustus is het de beurt aan aanstormend talent Pleunie Buyink (30).

Nadat zij in 2014 afstudeerde aan de Design Academy maakte Pleunie al snel naam. Zo exposeerde zij onder meer in de Parijse Tools Galerie en het Noordbrabants Museum. En samen met Piet Boon toonde zij haar werk tijdens de wereldberoemde designbeurs in Milaan. Artikelen over Pleunie Buyink en haar werk zijn gepubliceerd in media als de Franse Architectural Digest en de Amerikaanse Wall Street Journal. 

In SieMatic aan het Vondelpark zullen ongeveer vijftien van haar werken geëxposeerd worden; werken die ze zelf omschrijft als Interior Jewels. ‘Op de Design Academy ontwikkelde ik een materiaal dat werkt als een soort spiegel, maar dan het tegenovergestelde ervan, flexibel en zonder het harde en koude ervan. De objecten worden opgebouwd uit verschillende lagen, waarbij elke laag zijn eigen kleuren heeft. Uiteindelijk werken al deze lagen met elkaar en zorgen zij voor een steeds veranderend beeld voor de toeschouwer.’ 

Met dat exclusieve materiaal maakt Pleunie Buyink opvallende objecten die de aandacht onmiddellijk trekken. De kunstwereld toonde er vrijwel direct belangstelling voor. ‘Zo maak ik ook kunstwerken voor specifieke locaties, zoals bijvoorbeeld luxueuze cruiseschepen, restaurants, hotellobby’s en boardrooms. Bij SieMatic aan het Vondelpark zijn primeurs te zien in werken waarbij ik de combinatie met andere materialen heb gemaakt: bijvoorbeeld een werk op canvas, een werk gecombineerd met keramiek en een werk met metaalpoeders,’ vertelt Pleunie die aan de rand van het bos opgroeide en in de natuur een onuitputtelijke inspiratiebron vond.

De unieke, handgemaakte werken van Pleunie Buyink zijn ter plekke te koop. De prijzen variëren tussen de 1500 en 7000 euro. SieMatic aan het Vondelpark nodigt belangstellenden van harte uit om de Interior Jewels te komen bewonderen. U bent welkom in de SieMatic Flagship Store om te genieten van de fascinerende kunst en het stijlvolle design van SieMatic.