In lijn met de woonfilosofie van SieMatic worden exclusieve keukens getoond als onderdeel van de leefomgeving. Dus staan er ook meubels van internationale designmerken, liggen er stijlvolle vloeren en is aan de accessoires veel aandacht besteed. Alle stijlwerelden van SieMatic zijn op de verschillende etages van een royaal Amsterdams herenhuis vertegenwoordigd. Dat maakt de SieMatic Flagship Store tot een geweldige plek om inspiratie op te doen. Niet alleen voor uw keuken, maar voor uw hele interieur.

SieMatic flagship store Amsterdam:
Van herenhuis naar luxe keukenshowroom


De Flagship Store in Amsterdam is onderdeel van een wereldwijd netwerk van SieMatic Flagship Stores die te vinden zijn in wereldsteden als New York, Parijs, Londen en Beijing. Deze SieMatic Flagship Stores functioneren als de ultieme showrooms van het Duitse keukenmerk. Het zijn de plekken waar iedereen die interesse heeft in, en betrokken is bij, het merk SieMatic alles in het echt kan zien en ervaren.

De SieMatic Flagship Store Amsterdam zit op een unieke locatie.  Aan de ene kant liggen de grachtengordel, de Leidsestraat en het Spiegelkwartier, aan de andere het Vondelpark, het Museumkwartier en de P.C. Hooftstraat. Bijna letterlijk het hart van de stad dus. Een bezoek aan deze plek is een ervaring op zich.

Een uitzonderlijk gebouw met eigen geschiedenis

De SieMatic Flagship Store is gevestigd in een herenhuis dat is gebouwd in 1879. Aan het eind van de negentiende eeuw ligt het Vondelpark, dat in 1865 openging, nog buiten de stad. Maar al snel trekt de gegoede burgerij naar de lommerrijke omgeving. Oorspronkelijk wordt ons herenhuis bewoond door een familie die ‘buiten’ wil wonen.

Vanaf de jaren zeventig verwisselt het pand van functie en wordt het een restaurant. Tientallen jaren was dit hét hoofdstedelijke adres voor verfijnd tafelen en levensgenot: een van de eerste Italiaanse restaurants van de stad, Mirafiori; het sterrenrestaurant Vossius van topkok Robert Kranenborg; The Mansion, een nachtclub met drie cocktailbars en twee restaurants dat de place to be is in het hippe Amsterdamse uitgaansleven en als laatste restaurant Sucre, gespecialiseerd in nagerechten.

In 2014, op zoek naar een uitzonderlijke locatie voor de Flagship Store, valt het oog van SieMatic Nederland op het spectaculaire pand. Na een grondige verbouwing opent ‘SieMatic aan het Vondelpark’ op 24 september 2014 zijn deuren. Met als uitgangspunt de tijdloze elegantie die SieMatic zo kenmerkt, worden de drie lifestyles van SieMatic PURE, URBAN en CLASSIC in volledig ingerichte appartementen getoond. De ruimtes sluiten qua look & feel nauw aan bij de Nederlandse levensstijl en smaak. Met de keuken als middelpunt zijn de appartementen compleet gestyled met meubels en accessoires van internationale topmerken. Zelfs aan kunst is gedacht, met wisselende exposities van getalenteerde kunstenaars. Dat alles maakt dat SieMatic aan het Vondelpark voelt alsof u op bezoek bent bij iemand die uw gevoel voor stijl en design deelt.

Wij nodigen u graag uit voor een ´grand tour´

Lifestyle SieMatic Pure

In de grote glazen entree aan de Hobbemastraat staat een echte eyecatcher: een exclusieve eilandkeuken uit de lifestyle PURE SLX, perfect voor de trends bewuste stadsbewoner. 


Urban living op zijn best

In het souterrain aan de zijde van de Vossiusstraat, dat bij verschillende buren in deze chique straat gebruikt wordt als gastenverblijf, ontdek jij SieMatic lifestyle Urban.

Lifestyle SieMatic Pure

SieMatic-lifestyle PURE wordt gekenmerkt door minimalistisch, helder design. Met het design van de nieuwe SieMatic SLX herdefiniëren we de greeploosheid en maken we licht grijpbaar. Het nieuwste keukenconcept van SieMatic met zijn uitgekiende lichtaccenten en heldere vormgeving trekt alle blikken naar zich toe. Maak nu kennis met het nieuwe greeploze keukendesign SieMatic Pure SLX in onze Flagship Store.

Pure klasse in het souterrain

Wanneer u de trap afloopt, ontdekt u de nieuwe greeploze SieMatic SLX PURE, uitgevoerd met frontpanelen in SQ lak in de nieuwe trendkleur steengrijs. Vastpakken wordt een esthetische aangelegenheid. In het middelpunt staat de compleet opnieuw ontwikkelde, verlichte greeplijst die samen met de ranke maatvoering van slechts 6,5 mm het nieuwe ontwerp definieert. De perfecte hoek, de aangenaam aanvoelende structuur van de greeplijst en de eersteklas materialen geven een nieuwe betekenis aan het begrip tactiliteit. En dat maakt deze keuken tot een absolute blikvanger.

In onze showroom ziet u de nieuwe, exclusieve, glasvitrines van SieMatic toegepast met de achterwanden in tarsie fineer. Het wandpaneelsysteem “Floating Spaces’ van SieMatic completeert het huiselijke karakter van deze ruimte.

De SieMatic PURE SLX in onze showroom is voorzien van alle Gaggenau-apparatuur. Het interieur van deze keuken toont alle mogelijke oplossingen van het SieMatic MultiMatic-systeem dat 30% meer bergruimte oplevert. 

Ook in het souterrain vindt u SieMatic Pure SLX met een slank eiland voor koken en spoelen uitgevoerd in Lincold Walnut. De voorzijde van het eiland is voorzien van draaideuren 60 cm breed, hierdoor komt de vertikale structuur van het Lincoln Walnut mooi tot zijn recht. Het werkblad in geborsteld rvs 4 mm en de greeplijsten in bronze met geïntegreerde ledverlichting maken deze keuken een echte blijkvanger. De hoge ‘custom made’ kasten in SmartLaque mat, compleet met SieMatic MultiMatic opbergelementen elementen, komen tot aan het plafond.

Minimalisme en luxe tot het laatste detail

 

Met uitzicht over het Vondelpark worden twee strakke keukens ingericht in de lifestyle PURE. Een exclusieve woonkeuken in de lifestyle PURE met keukenfronten gelakt in trendy matzwart en gefineerd eiken steelt de show. Geraffineerd is de exclusieve 6 millimeter-variant voor keukenfronten, grepen en het werkblad. Het kookeiland is gecombineerd met een tafel en in de hoge kastenwand is ruimte voor de apparatuur van Siemens. Ook is er de nis die intern de ‘butler office’ wordt genoemd, voor een koffieapparaat of keukenmachine.

 

Een warme combinatie met als middelpunt een luxe keukeneiland in flanelgrijs en een wand die van onder tot boven is uitgevoerd in gefineerd notenhout met doorlopende structuren in verticale en horizontale richting. De keukenapparatuur is weggewerkt achter een schuifwand. De bouwkundige mogelijkheden van de ruimte zijn optimaal benut voor extra bergruimte.

 


Interieurinrichting op maat

 

Uw keuken moet geen eiland zijn in uw huis, maar een onderdeel van de totale woonbeleving, aansluitend bij uw persoonlijke lifestyle. In de ruimte naar de eerste etage kunt u nog meer inspiratie opdoen voor uw eigen interieur. De wand is bekleed met SieMatic-panelen in SQ-lak. Ook ziet u hier een geïntegreerd sideboard met daarin het geluidsysteem Shape van B&O. Op de eerste etage loopt u tegen een wand aan van keramiek waarin de iconische 90 cm brede oven van Gaggenau in de limited edition wordt getoond.

In deze ruimte heeft SieMatic gekozen voor een keuken uit de lifestyle PURE, in een opstelling die is geïnspireerd op een wandmeubel voor een appartement of studio. Er is gewerkt met verschillende dieptes, waardoor het meubel niet direct oogt als een keuken. Het wandmeubel is gecombineerd met een roestvrij stalen wijnklimaatkast en koelkast van Gaggenau.

Lifestyle SieMatic Classic

Lifestyle CLASSIC biedt de mogelijkheden die veel verder gaan dan het traditionele keukenontwerp en alle ruimte geven aan uw eigen interpretatie. We laten u spelen met stijlen en schijnbaar tegenstrijdige elementen componeren tot een harmonieus geheel. Zo verbindt u oude en nieuwe waarden op elegante wijze tot uw persoonlijke klassieke interieurdesign. Leer de wereld van SieMatic CLASSIC kennen en ontdek de mooiste woonstijl: die van uzelf.

Klassieke grandeur in de Dreamroom

De eerste verdieping van het herenhuis ademt de sfeer van het grootse Amsterdamse verleden met zijn eikenhouten parketvloeren in Hongaarse punt, ornamenten, lambriseringen en schouwen in marmer. De luxe keukens van de SieMatic CLASSIC-lifestyle passen er perfect bij. Een kleine keukenruimte is geïnspireerd op een Amsterdams grachtenpand. De keukenfronten van geborsteld metaal zijn gecombineerd met matzwarte keukenfronten voor de hoge kasten. Blikvanger is de afzuigkap van verchroomd staal.

In de ruimte ertegenover is de architectuurstijl van de Amerikaanse keukenarchitect Mick deGiulio als uitgangspunt genomen. Hij ontwierp de lijn BeauxArts, met zijn kenmerkende symmetrische vormen, open vakken en nissen. Uiteraard ziet u hier ook de speciaal door hem voor SieMatic ontworpen iconische Chinese bruidskast. Een waar pronkstuk, dat bovendien praktisch is met zijn ingebouwde koel-vriescombinatie.

In de kamer en suite, met uitzicht over de Singelgracht aan de overkant van de Stadhouderskade, staat een luxe kookeiland in het door SieMatic in 1988 geïntroduceerde greeploze design, met rondom een doorlopende greeplijst. De fronten zijn uitgevoerd in gerookt eiken met een horizontaal doorlopende structuur. Tijdloos en toongevend voor het greeploze keukendesign waarvan SieMatic de uitvinder is. In deze ruimte zijn de originele, klassieke details bewaard gebleven. Het hoge kastenmeubel voor apparatuur en de glazen servieskast staan vrij van de wand zodat de lambrisering bewonderd kan worden. Ook het plafond is nog volledig in originele staat, waardoor de beroemde kroonluchter Raimond van het Nederlandse designmerk Moooi prachtig tot zijn recht komt.

SieMatic gaat veel verder dan klassiek keukendesign en biedt volledige interieurconcepten aan. Zo komt er eenheid in alle ruimtes van uw huis. In de aangrenzende ruimte is aan de ene kant een thuiskantoor gerealiseerd met een SieMatic-tafel en twee wandmeubels. Aan de andere kant, met zicht op het Vondelpark, bevindt zich de woonkamer die is ingericht in samenwerking met Co van der Horst in Amstelveen. Het wandmeubel voorzien van een wijnklimaatkast van Gaggenau, een televisie van B&O en tafel, stoelen en fauteuils van Walter Knoll stralen luxe en verfijning uit.

 

 


Design- en materialenbibliotheek:
ruimte voor verbeelding

 

Op de bel-etage kunt u in onze ‘Planning & scribble’-ruimte samen met onze interieurontwerpers overleggen over uw lifestyle en keukenwensen. Ook kunt u hier de gewenste materialen en kleurencombinaties samenstellen, bladeren in onze architectuurboeken en de architectenbibliotheek raadplegen waarin allerlei fraaie voorbeelden op het gebied van keuken en wonen voor u zijn verzameld.

Kom langs!


Wij nodigen u uit om persoonlijk kennis te maken met het merk SieMatic en haar partnermerken. U bent van harte welkom in de SieMatic Flagship Store in Amsterdam om nog veel meer details te ontdekken en uw nieuwe keuken en interieur alvast aan den lijve te ervaren. Of u nu toevallig in de buurt bent of er een gezellig weekendje Amsterdam omheen plant, u bent altijd van harte welkom om inspiratie op te komen doen.

Onze partners voor techniek

 

Gaggenau
apparatuur

Siemens
apparatuur

Franke
RVS-werkbladen
Spoelbakken
Multi-Water kranen

Arte
werkbladen

Jetstone
werkbladen

Onze partners voor wonen

 

Co van der Horst Amstelveen/
Designvillage

meubels en accessoires