SieMatic Pure:
luxe keuken met kookeiland


In het hartje van Amsterdam bevindt deze strakke eilandkeuken zich in een ‘pied a terre’ van een echtpaar dat woont en werkt in New York. De architectuur en inrichting is uitgevoerd in samenwerking met in de architecte Mieke Beutener.

De briefing voor het ontwerp van de keuken is dat deze naadloos moet passen in de architectuur en bij het interieur van dit stijlvolle appartement met ‘wow’ elementen en verfijnde details.

Op het eerste gezicht is deze keuken een mooi meubelstuk. Pas wanneer je er beter naar kijkt zie je de praktische keukenfuncties.

 

 

Het keukenontwerp en de details

Wanneer je de keukenruimte betreedt door de hoge stalen deuren wordt te gegrepen door de hoogte van de ruimte. Pas bij een tweede blik zie je de keuken met een puur en minimalistisch kookeiland. Een eetbar is verbonden met het keukeneiland en biedt ruimte om gezellig in de keuken te kunnen zitten.

De keukenmeubelen voor extra werkruimte en een spoelbak en kraan zijn in de achterwand ingebouwd in een ‘passe partout’ zodat deze lijken te zweven. De andere keukenfuncties, zoals een oven, koelkast en een wijnklimaatkast zijn volledig onzichtbaar ingebouwd de hoge kastenwand links van het kookeiland.

Zo ontstaat een bijzonder lijnenspel van horizontale en verticale lijnen dat naadloos aansluit de bijzondere architectuur van deze keukenruimte.

Keukenmaterialen

SieMatic Pure: keukeneiland en spoelwand: sterlinggrijs SimiLaque, hoge kastenwand: muskus SimiLaque,  barblad: oak black.

Werkblad: clamshell composiet

Apparatuur: Siemens, Gaggenau, Franke