Koken op hoog niveau in een moderne leefkeuken

De bewoners van deze royale woning in dit markante pand, gelegen in het Pontsteiger te Amsterdam, hebben meer dan alleen een affiniteit met keukens. De heer des huizes is namelijk een zeer succesvolle horecaondernemer, waardoor hij als geen ander weet hoe zijn eigen leefkeuken eruit moet zien.
Een standaard indeling is aan hem niet besteed en past ook niet in deze unieke en cosmopolitische woonsituatie. Vanuit zijn professie heeft hij een goeie kijk op interieurzaken en weet hij voor elke klus de juiste partijen te benaderen. Als het om keukens gaat, is dat wat hem betreft SieMatic. 

 

De SieMatic Urban Collection – meteen raak

Het merk was reeds bekend, maar de flagshipstore aan het Vondelpark en het uitgebreide keukenprogramma met de drie lifestyles nog niet. Al bij betreden van deze bijzondere showroom, bij de eerste grote leefkeuken opstelling - de zogenaamde ‘Urban’ in een matzwarte uitvoering - was het raak.
Met de betreffende adviseur klikte het direct heel goed, wat het gehele aankoopproces ook zeker in positieve zin heeft beïnvloed, aldus de bewoners: “Er werd goed geluisterd en meegedacht. Ideeën werden ter plekke visueel gepresenteerd en vooral de hoge mate van flexibiliteit heeft ons blij verrast.” 

Zo was een werkblad met een nogal afwijkende afmeting, zowel in lengte als in breedte, geen probleem. En de onconventionele keuze voor een geïntegreerde, dubbele ladekoelkast kon ook via SieMatic worden gerealiseerd.

Een warme, uitnodigende leefkeuken

De stadse uitstraling van de Urban past niet alleen heel goed bij de woning en de omgeving, maar ook bij de bewoners. In samenwerking met de betrokken architect zij de grote, steriele en wit gestuukte ruimte getransformeerd tot een een warme en uitnodigende moderne woonkeuken.

Het donkere, natuurstenen aanrechtblad en de matzwarte fronten zijn gecombineerd met Red Cedar hout, dat is toegepast op het plafond, de muren en de vloer, hetgeen helemaal doorloopt naar de loggia. Dit hout is overigens afkomstig uit De Houthaven, wat het geheel een lokaal en duurzaam statement geeft.

Voor de eettafel is gekozen voor een extra lang formaat, bekleed met leder, wat met gemak plek geeft aan tien personen. Een aantal persoonlijke elementen, zoals een fraaie verzameling kookboeken, favoriete wijnen en kruiden, kunst- en designobjecten, stijlvol kookgerei en stoere snijplanken zorgen ervoor dat er nu, zowel letterlijk als figuurlijk, kan worden gekookt op hoog niveau!   

Keukenmaterialen en apparatuur

SieMatic Lifestyle PURE greeploos design S2

Keukenfronten: SimiLaque zwart zijdemat

Werkblad: StoneDesign natuursteen steel grey leather (partners: Arte en Jetstone)

 

Spoelbak: Franke. Kraan: Franke kraan met kokend water systeem

Kookplaat, afzuigunit, koelkast, oven, magnetron & vaatwasmachine: Siemens

Wijnklimaatkast: Liebherr