SieMatic Urban:
keuken met kookeiland als het hart van de woning


In een voormalige boekenwinkel in het westen van Nederland is deze SieMatic keuken in de Lifestyle Urban gerealiseerd.

De bewoners waren enthousiast over een keukenafbeelding in de Lifestyle brochure Urban. Toen zij deze keuken ‘live’ zagen in de showroom van SieMatic aan het Vondelpark waren zij verkocht.

Met deze keuken als uitgangspunt, werd samen met een van onze adviseurs een ontwerp en indeling op maat gemaakt.

De keuken is het hart van de woning, zowel prive als zakelijk: de keuken wordt namelijk naast het dagelijks gebruik voor het bereiden van het eten voor het gezin ook gebruikt voor het creëren van nieuwe recepten en culinaire reportages. De vrouw des huizes is namelijk een bekende Nederlandse foodblogger Colette Dike van Fooddeco.

Het keukenontwerp en de details

Centraal in de ruimte staat een groot ‘leef eiland’. Met volop werkruimte om heerlijk te kunnen koken en te socializen. Opvallend is de kruidentuin en de snijplank geïntegreerd in het werkblad. De blikvanger is het speciaal op maat gemaakte keukenrek voor aan het plafond met een ingebouwde afzuigkap van Wave.

Aan de achterzijde van het eiland is ruimte om te kunnen zitten en zijn er ‘open’ lades die het huiselijke karakter benadrukken.

Tegen de wand zijn de hoge kasten geplaatst met de Gaggenau kookapparatuur en de koelkast. Daarnaast is er extra werkruimte en plek voor een onder meer een koffiemachine.

 

Materialen

SieMatic Urban: umbra zijdemat gelakt, grepen: zwart gelakt

Werkblad: combinatie van wand: marmer: carrara, natuursteen: nero zimbabwe  eiland: keramiek: river

Apparatuur: Gaggenau, Quooker, Franke, PITT Cooking