Een échte binnenkomer: chique woonkeuken en lounge

Een droom van velen: het samenvoegen van een voormalige keuken, entree, trappenhuis en garage tot één grote woonkeuken. Deze bewoners maakten dit samen met SieMatic aan het Vondelpark waar. Echter, dit keer niet in een vorm waarin traditioneel tafelen centraal staat. Juist het verlangen naar rust, ruimte, comfort en intieme vormen van interactie tijdens het gebruik van de keuken zijn de ingrediënten voor dit ontwerp.

Woonkeuken als veelzijdig hart van de woning

Zodra je de woning betreedt is de impact van dit keukenontwerp voelbaar: koken en wonen smelten samen. Doordat de keuken zich nu in dezelfde ruimte bevindt als de open entreehal met het open trappenhuis, vormt de nieuwe woonkeuken een veelzijdig hart van de woning. Een plek van ontmoeting, weerzien en ontspanning die zowel bij het ontbijt, een koffiebreak, de lunch, een borrelmoment of tijdens het koken tot leven komt.

Moderne woonkeuken: uitgangspunten

De keuken mocht in het geheel het gevoel van een meubel uitstralen met een modern doch uitnodigend karakter. Het veelzijdig gebruik van de ruimte moest logisch blijven voelen. Een fijne oriëntatie en verdeling van proportie in de ruimte stond hierom centraal. Voldoende bergruimte creëren en de mogelijkheid het kijken op de kookplaat uit het zicht te weren, waren een pré. Op speciaal verzoek mocht de openheid van de erker omgezet worden naar een intieme privacyvolle loungeplek, zonder het uitzicht verloren te laten gaan. Plek voor het etaleren van decoratieve eyecatchers en een verrassingcomponent vormden hierbij een must.

Leefkeuken met speels lijnenspel in een strak jasje

Het komgreephoudende en greeploze design dat aan de grafietgrijze leefkeuken ten grondslag ligt, vormt een speels lijnenspel gegoten in een strak gekaderd jasje. Een knipoog naar het SieMatic SLC design. De combinatie van de eenvoud en elegantie van SieMatic Pure met de intimiteit en dynamiek van SieMatic Urban brengt een informele, stijlvolle sfeer op tafel. Moderne, apparatuur van alle gemak voorzien decoreren de keuken, maar mogen qua uitstraling wegvallen in de eerste oogopslag. Tegen de antraciete basis met het zwart keramieken werkblad Marquina Black, wordt het oog getrokken naar elementen die levendigheid met zich meebrengen: de kruidentuin, het lichtplan, de houtaccenten, de raampartij en de huiselijke decoratie. Door de toepassing van de custom made houten barelementen en een Oak Siena houtlook-nisplank krijgt het ontwerp een meubelmaatwerk gevoel. Tevens brengt deze materiaalkeuze warmte en contrast aan ten opzichte van de koelere beton, zwart en antraciet tonen.

 

Een gouden greep

 

Het horizontale goudaccent accent in de goldenbrons komgreep, het verlichtingsarmatuur boven het eiland en de horizontale lichtbanen in de ontworpen nissen laten dit ontwerp sprankelen. Het horizontale lijnenspel trekt de ruimte in de breedte in plaats van in de hoogte en vormt een samenspel tussen leefkeuken en erkerlounge. De herhaling van nissen versterkt deze relatie.

 

Kitchen Interior Design

 

Bij wat je ook doet: deze woonkeuken ervaar je als een verlengstuk van interieur. Hier kun je in een uitnodigende ambiance thuiskomen, samen of alleen de rust opzoeken, gesprekken voeren, een boek lezen, een goed glas wijn drinken, huiswerk maken of je masterchef skills de vrije loop te laten. De verbinding tussen lifestyle, interior design en kitchen design is duidelijk voel- en zichtbaar.

Fotografie: Zien24