Puur genieten met de tuinkeuken van SieMatic

 

Wanneer je vanuit je huidige woning uitzicht hebt op je toekomstige woning, dan ontstaan er ongetwijfeld hele concrete gedachten over hoe je je nieuwe woonsituatie gaat vormgeven. De bewoners van dit pand kochten op nog geen steenworp afstand van waar zij woonden een compleet uitgewoond huis op een riant perceel. De totale renovatie, verbouwing en aanbouw duurde dan ook even, maar het resultaat mag er zijn. En de mooiste plek is toch wel de ruimte, waar we vanaf nu een officiële naam aan kunnen geven: de tuinkeuken!

SieMatic als bewuste keuze voor deze exclusieve design keuken

“Zo’n tweeëneenhalf jaar na de aankoop is het nog altijd ietwat onwerkelijk en bekruipt ons regelmatig dat gelukzalige gevoel”, aldus de bewoners. Op het moment dat wij er zijn, staan we in de tuin, die tijdens deze prachtige lange zomer is uitgegroeid tot een heerlijke hide-away. Het is nog altijd schitterend weer, en de driedubbele tuindeuren van de twee verdiepingen hoge glazen pui staan dan ook wijd open. Het nodigt direct uit om het eindresultaat van deze ‘tuinkeuken’ te bekijken.

De keuze om hier een SieMatic keuken te plaatsen, was trouwens snel gemaakt. Voor dit stel is een combinatie van kwaliteit en design altijd het uitgangspunt bij een belangrijke aankoop. De SieMatic keuken in hun vorige woning beviel hen goed, dus ook nu was het duidelijk dat het een SieMatic zou worden. “In de fraaie flagshipstore aan het Vondelpark kregen we een goed beeld van alle mogelijkheden voor deze bijzondere ruimte en werden we heel goed geholpen en geadviseerd ten aanzien van onze wensen, wat leidde tot dit plaatje.”

Verbinding en balans

De vijfeneenhalf meter hoge ruimte met vide leent zich erg goed voor een kookeiland, wat dan ook een van de wensen was, net als een ingebouwde afzuigfunctie. Bovendien stonden een Qooker, een klimaatwijnkast en een stenen werkblad op het lijstje.

De praktische koffiepantry is ook uitstekend gelukt en last but not least maakt het bijpassende dressoir achter de eettafel op stijlvolle wijze verbinding met het kookgedeelte, wat de gehele ruimte mooi in balans brengt.

Tijdens het hele proces hebben de bewoners veel service en betrokkenheid ervaren. Zelfs toen bleek dat de bestelling op het laatste moment moest worden gewijzigd en ook het werkblad onverhoopt moest worden vervangen, werd er vanuit SieMatic adequaat en proactief meegedacht.

Begeleiding en deskundig keukenadvies 

Een verbouwing van deze omvang brengt een heleboel verschillende activiteiten met zich mee. Dan is het heel prettig dat, wanneer er ook nog eens veel techniek bij komt kijken, je goed wordt begeleid en dat experts op detailniveau meekijken en je adviseren. Wat uiteindelijk maakt dat je exclusieve design keuken volledig aan alle verwachtingen voldoet. Zowel qua indeling als ten aanzien van de kwaliteit van de materialen en van de apparatuur. Dan is alles wat rest op deze mooie plek alleen nog maar puur genieten!

Keukenmaterialen en apparatuur

SieMatic Lifestyle PURE

Frontmateriaal: kunststof

Frontkleur: sterling

Nis eiland: larix terra kunststof

 

Werkblad: StoneDesign composiet Oyster (partners: Arte en Jetstone)

Spoelbak: Franke

Kraan: Franke 3in1 met kokend water systeem

Kookplaat, afzuigkap, koelkast, oven, magnetron, vaatwamachine: Siemens

Wijnklimaatkast: Gaggenau